Wednesday, September 14, 2011

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ


Επιβραβεύστε τα παιδιά σας από μικρή ηλικία. Στην περίπτωση που το παιδί σας παρουσιάζει κάποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά θα χρειαστεί να το καθοδηγήσετε σε μια επιθυμητή συμπεριφορά, δίνοντας του προσοχή και επιβραβεύοντάς το με τους κατάλληλους τρόπους. Μέσω της επιβράβευσης βοηθάτε το παιδί να αναπτύξει πιο εύκολα τον αυτοέλεγχό του, γεγονός που το ωφελεί σε όλους τους τομείς.

Μην επιβραβεύετε όμως κάθε φορά με υλικά αγαθά. Το παιδί σας μπορεί να φέρεται θετικά μόνο όταν ξέρει ότι θα υπάρχει επιβράβευση τέτοιου είδους. Μια τεράστια αγκαλιά, χάδια, φιλιά, περισσότερο παιχνίδι είναι πάντα η καλύτερη ανταμοιβή που μπορεί να έχει ένα παιδί.

· Κάντε μια λίστα με τις αγαπημένες δραστηριότητες (π.χ. Λούνα παρκ, ποδόσφαιρο) ή αγαπημένα αντικείμενα του παιδιού σας και προγραμματίστε να τις κάνετε ή να τα προμηθευτείτε, εάν για μέρες δεν έχει παρουσιάσει καμία από τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

· Προσπαθήστε να είστε σταθεροί. Μην επιβραβεύετε το παιδί σας εάν αυτό δεν τηρήσει τη συμφωνία του. Έτσι θα αισθανθεί το αρνητικό αποτέλεσμα μιας αρνητικής πράξης και με αυτό τον τρόπο θα έχει κίνητρο να την αποφύγει την επόμενη φορά.

· Μην επιβραβεύετε το παιδί σας με φαγώσιμα είδη, γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτά η σχέση του με το φαγητό ένα διαφορετικό, πιο περίπλοκο χαρακτήρα που θα το δυσκολέψει αργότερα στη ζωή του.

No comments:

Post a Comment